Hur man enkelt ökar sitt intag av hälsosamt fett

Hur man enkelt ökar sitt intag av hälsosamt fett

Hälsosamt fett är en viktig del av en keto-diet. Men det kan vara svårt att få tillräckligt med fett i kosten. Här är några enkla sätt att öka ditt intag av hälsosamt fett: 1. Använd oljor och fett i matlagning Använd kokosolja, olivolja eller avokadoolja när du steker eller bakar. Smör och ghee är också bra alternativ. 2. Tillsätt fett till dina måltider Tillsätt olivolja eller avokado till salla…
Så maximerar du resultatet på keto-dieten

Så maximerar du resultatet på keto-dieten

Keto-dieten, eller ketogen diet, är en lågkolhydratdiet som är effektiv för viktminskning och förbättrad hälsa. För att verkligen maxa resultaten på dieten, är det viktigt att undvika fallgroparna och se till att du gör allt rätt. Här är några tips för att maxa dina resultat på keto-dieten: Håll koll på makronutrienterna För att vara i ketos, måste du äta mycket få kolhydrater och tillräckligt med…
Grönsallad med olivolja

Grönsallad med olivolja

När du vill ha något som går snabbt att laga kan du ta de grönsaker du har hemma och göra och sallad. Ingredienser Grönsaker du har hemma, tex Sallad Vitkål Tomat Gurka Avokodo Blomkål Broccoli Dressing Olivolja Vinäger, tex äppelcidervinäger Lite dijonsenap Oregano En pressad vitlöksklyfta Salt Svartpeppar Gör så här Vispa ihop alla ingredienser till dressingen. Ansa och skölj alla grönsakerna…
Katalansk plocktallrik med Iberico-charcuterier

Katalansk plocktallrik med Iberico-charcuterier

Ett nödtips för när man är ute på restaurang och inte hittar något lågkolydratalternativ på menyn är att ta in en plocktallrick eller charkbricka. Det är visserligen alldeles för salt och en del nitrit som man inte vill ha i sig, men i nödfall fungerar det. Och det brukar vara mycket gott! Här är en katalansk variant med produkter från iberico-grisar samt fårosten manchego i mitten.
Kalvfilé med grön sparris och murkelsås

Kalvfilé med grön sparris och murkelsås

Kalvfilé med grön sparris och murkelsås utan tillbehör är en riktigt god rätt för oss keto-fantaster. Genom att skippa de traditionella tillbehören av potatis kan du minska rejält på kolhydraterna. Var försiktig om du dricker rött vin till, även om det passar väldigt bra så är det mycket socker och alkohol i rött vin. Ett litet glas bör räcka.
Kallskuret

Kallskuret

Skinka, korv, ost och grönsaker. Mer mättat fett än vi önskar, men ett enkelt sätt att snabbt få ihop en middag.
Kolhydratfritt bröd med ost, skinka och ägg

Kolhydratfritt bröd med ost, skinka och ägg

Se här vilken härlig frukost/brunch/lunch! Ett kolhyratfritt bröd med majonnäs, en rejäl skiva ost sedan en skiva kokt skinka och slutligen ett härligt stekt ägg. Tillbehören får man dra ner på om man är strikt med sin keto-kost. Kolhydratfritt bröd kan man baka själv och det finns mängder av recept på nätet.
Macka med avokado och stekt ägg

Macka med avokado och stekt ägg

Här kommer ytterligare ett recept på en god lunch. Den här varianten kräver lite mer arbete och blir också lite matigare än salladen i förra inlägget. Gör så här Skär två skivor keto-vänligt bröd och lägg på tallriken. Jag brukar göra det här. Gör en sallad genom att blanda grön sallat, en tomat skuren i stora kuber, lite hackad rödlök och hackad gräslök. Stek två ägg i smör. Vändstekt eller med …
En utmärkt lunchsallad

En utmärkt lunchsallad

Häromdagen blev jag tipsad om en bra sallad. Jag tänkte jag skulle skriva om det här för att komma ihåg den själv och för att tipsa er. Sallader kan man ju variera själv i det oändliga, och det är kanske just därför jag ofta hamnar i samma smaker. Jag tar det jag har hemma, men eftersom det oftast är samma saker blir salladerna ganska lika. Sallad med fetaost och oliver Skölj och repa sallat efte…
Zucchinipasta

Zucchinipasta

Försöker du hålla en ketosisk kost, men saknar pastan? Med zucchinipasta kan du försätta laga dina pastafavoriträtter men utan kolhydrater. Om du har en grönsakssvarv kan du få till riktigt långa strimlor. Annars kan du använda en matberedare med strimlingsfunktion. Lägg strimlorna i kokande vatten med salt i. Ta upp efter ca 1 minut och använd som pasta i ditt favoritrecept.