En utmärkt lunchsallad

En utmärkt lunchsallad

Häromdagen blev jag tipsad om en bra sallad. Jag tänkte jag skulle skriva om det här för att komma ihåg den själv och för att tipsa er.

Sallader kan man ju variera själv i det oändliga, och det är kanske just därför jag ofta hamnar i samma smaker. Jag tar det jag har hemma, men eftersom det oftast är samma saker blir salladerna ganska lika.

Sallad med fetaost och oliver

  1. Skölj och repa sallat efter smak och hunger. Blanda gärna olika sorters sallat och bladspenat. Lollo rosso är en krusblandig sallat och en av mina favoriter.
  2. Skär ett halvt paket fetaost i kuber och lägg på sallaten.
  3. Toppa salladen med urkärnade, gröna oliver. Här har jag valt oliver fyllda med vitlök men det kan du välja efter egen smak.
  4. Smula över några torkade chiliflakes och krydda med svartpeppar och lite salt. Ringla över lite god olivolja och pressa några droppar citron över salladen.
Ceasar-sallad

Ceasar-sallad

Så här efter all julmat kan det vara gott med en fräschare sallad. En ceasar-sallad sitter aldrig fel. Romansallad, tomater, champinjoner, kyckling och en god dressing med ansjovis. På nätet finns tusentals recept så det är bara att välja det som du tycker verkar godast. Och hoppa över krutongerna.

« Till start