Svensk biffsallad med parmesankräm

Svensk biffsallad med parmesankräm

Den asiatiska biffsalladen är underbart god, här kommer en svensk variant med svamp och parmesankräm istället för chili och koriander.

Ingredienser till 2 portioner

  • Blandad sallad
  • Körsbärstomater
  • Några champinjoner
  • 1 rödlök
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk olivolja eller rapsolja
  • 2 skivor ryggbiff
  • en klick smör
  • 1 dl creme fraish
  • 1 dl riven parmesan
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Ta fram ryggbiffarna från kylen, torka av och salt och peppra.
  2. Gör i ordning salladen genom att blanda olja och vinäger i en stor skål. Salta och peppra. Lägg i sallat, tomater i halvor, rödlök i tunna skivor, champinjoner i skivor och vänd runt allt i vinägretten.
  3. Blanda creme fraish och riven parmesan och smaksätt med salt och peppar till en god kräm.
  4. Lägg upp salladen på tallrikarna.
  5. Stek ryggbiffarna i smör på ganska hög värme några minuter per sida. Låt vila några minuter. Vill du ha biffen genomstekt steker du lite längre.
  6. Skiva upp ryggbiffarna ganska tunt och lägg upp snyggt ovanpå salladen.
  7. Servera med parmesankrämen.

Kommentarer

Utvalda produkter