
Svensk biffsallad med parmesankräm
Den asiatiska biffsalladen är underbart god, här kommer en svensk variant med svamp och parmesankräm istället för chili och koriander.
Ingredienser till 2 portioner
- Blandad sallad
- Körsbärstomater
- Några champinjoner
- 1 rödlök
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk olivolja eller rapsolja
- 2 skivor ryggbiff
- en klick smör
- 1 dl creme fraish
- 1 dl riven parmesan
- salt
- nymald svartpeppar
Gör så här
- Ta fram ryggbiffarna från kylen, torka av och salt och peppra.
- Gör i ordning salladen genom att blanda olja och vinäger i en stor skål. Salta och peppra. Lägg i sallat, tomater i halvor, rödlök i tunna skivor, champinjoner i skivor och vänd runt allt i vinägretten.
- Blanda creme fraish och riven parmesan och smaksätt med salt och peppar till en god kräm.
- Lägg upp salladen på tallrikarna.
- Stek ryggbiffarna i smör på ganska hög värme några minuter per sida. Låt vila några minuter. Vill du ha biffen genomstekt steker du lite längre.
- Skiva upp ryggbiffarna ganska tunt och lägg upp snyggt ovanpå salladen.
- Servera med parmesankrämen.