Vårlig sallad med lax och parmesankräm

Vårlig sallad med lax och parmesankräm

Servera en härligt vårlig sallad med pepparstekt laxfilé och en sås med creme fraish och parmesan.

Ingredienser, 4 port

  • 4 laxfiléer
  • Grönsallad, valfri sort
  • 10 cm purjolök i tunna skivor
  • 10 rädisor
  • 10 cocktailtomater
  • 1 avokado
  • 2 dl creme fraish
  • 50 g parmesan

Gör så här

  1. Riv parmesanen fint och blanda med creme fraishen. Smaksätt med salt, peppar, lite citronsaft och socker.
  2. Skär laxen i munsstora bitar och stek den i olja tills den blir lite knaprig och genomstekt.
  3. Skölj, rensa och dela alla grönsaker i lagom stora bitar.
  4. Blanda samman alla grönsaker och toppa med den stekta laxen.

Servera salladen med parmesankrämen

Ceasar-sallad

Ceasar-sallad

Så här efter all julmat kan det vara gott med en fräschare sallad. En ceasar-sallad sitter aldrig fel. Romansallad, tomater, champinjoner, kyckling och en god dressing med ansjovis. På nätet finns tusentals recept så det är bara att välja det som du tycker verkar godast. Och hoppa över krutongerna.

« Till start